Ter Haar verhuist binnen één dag basisschool Het Festival

Ter Haar verhuist binnen één dag basisschool Het Festival

31 October 2017
Het is een logistieke mega-operatie waaraan geen enkele schooldirecteur en leerkracht zou willen beginnen. Maar voor basisschool Het Festival in Stadshagen is de spoedverhuizing die dinsdag in gang is gezet pure noodzaak. De school moet dicht nu de veiligheid van de bouwconstructie niet kan worden gegarandeerd.

Dag en dauw
Verhuiswagens rijden dinsdagmiddag af en aan tussen Het Festival en de vier alternatieve schoollocaties voor de groepen 3 tot en met 8. De Boxem, De Paperclip, De Krullevaar en Klein Festival moeten vanaf donderdag samen ruimte bieden aan de ruim 500 leerlingen. Voor de zeven kleutergroepen wordt deze middag nog naarstig naar een nieuwe schoollocatie gezocht. Terugkeren naar de oude school is uitgesloten.

Leerkracht Marjet Beldman is al voor dag en dauw opgestaan om de verhuizing van alle spullen van de groepen 4 naar De Paperclip te begeleiden. Ze weet pas sinds maandagmiddag waar ze met haar klas naartoe verhuist. ,,Ik heb er slecht van geslapen'', zucht ze. ,,Komt dit op tijd voor elkaar?''

Lees het hele verhaal op De Stentor